School werkt!

In de afgelopen jaren is veel bereikt. De overgang tussen vmbo en mbo wordt goed gecontroleerd, verzuim wordt beter geregistreerd en gemeld en het voortijdig schoolverlaten is sterk afgenomen. Verdere verbetering is steeds meer een kwestie van maatwerk, kwaliteit en kennis van zaken. De partners in de SchoolWerkt-agenda hebben besloten onderzoek te laten doen in de vorm van een monitor. Deze monitor moet ook helpen om knelpunten zichtbaar te maken en oplossingsrichtingen te vinden.

Een nieuwe monitor dus. En ook een nieuwe, andere manier van kijken. In de SchoolWerkt-monitor staan de jongeren en jongvolwassenen centraal: hoe gaat het met hen? We kijken naar verschillende leeftijdsgroepen en willen weten hoe het met de 16-, 18-, 20- en 22-jarigen in de regio gaat. Dat levert andere beelden op. Natuurlijk gaat de aandacht uit naar knelpunten en jongeren en jongvolwassenen die vastlopen in hun schoolloopbaan of de overgang naar werk. Maar we zien ook dat het met verreweg de meeste jongeren en jongvolwassenen goed gaat! De monitor laat het grotere plaatje zien én de specifieke aandachtspunten.

Nieuw is ook deze vorm: een korte rapportage met artikelen, leesbaar op papier, maar ook in digitale vorm met tal van mogelijkheden om achterliggende informatie en tabellen te bekijken.

Download hieronder het rapport.

Auteurs: drs. Ton Eimers, Rita Kennis MSc, drs. Mariska Roelofs

Lees ook

leer-en-kwalificatieplicht-voortijdig-schoolverlaten

Verbetering samenwerking bij aanpak jongeren in kwetsbare positie. RMC-subregio Amstelland en de Meerlanden. Kaartenboek.

drs. Mariska Roelofs

Geplaatst op 1 juli 2020 Lees publicatie
leer-en-kwalificatieplicht-voortijdig-schoolverlaten

Vsv en perspectief op werk

drs. Annet Jager

Geplaatst op 26 juni 2020 Lees publicatie

Op de hoogte blijven?

Inschrijven nieuwsbrief