KBA Nijmegen
KBA
KBA

Toetsleiders gezocht voor PISA-onderzoek


Onderzoeksbureau KBA Nijmegen zoekt toetsleiders voor een onderzoek bij leerlingen op scholen voor voortgezet onderwijs door het hele land. Het gaat om werkzaamheden in de periode van oktober tot en met december 2022 ten behoeve van het PISA-onderzoek. PISA (Programme for International Student Assessment) is een internationaal onderzoek waarbij 15-jarige leerlingen getoetst worden op leesvaardigheid, natuurwetenschappen en wiskunde. Meer informatie over het onderzoek vindt u op: www.pisa-nederland.nl.
 
Als toetsleider werkt u in een team dat verantwoordelijk is voor het in goede banen leiden van de toetsafname bij leerlingen op een aantal scholen. De leerlingen maken de digitale PISA-toetsen op geprepareerde laptops die de toetsleiders meebrengen. Per school is het team een dag (inclusief reistijd) bezig met alle werkzaamheden. Deze houden het volgende in:

  • Voor de toetsafname: helpen bij het voorbereiden en inrichten van de toetslocatie.      

  • Tijdens de toetsafname: begeleiden van de leerlingen en orde bewaren.

  • Na de toetsafname: uploaden van de resultaten en de toetslocatie in oude staat terugbrengen.

Als toetsleider vragen wij van u het volgende:

  • U heeft affiniteit en/of ervaring met het (voortgezet) onderwijs en het omgaan met leerlingen.

  • U heeft een flexibele en zelfstandige werkhouding.

  • U bent minimaal 2 hele dagen per week beschikbaar tijdens de gehele toetsperiode (oktober–december 2022). Het is ook mogelijk om 3, 4 of 5 dagen per week te werken.

Een deel van de toetsleiders wordt ook ingezet als logistiek medewerker. De belangrijkste taak van deze medewerker is het vervoeren en gereedzetten van de laptops die gebruikt worden bij de toetsafname. Logistiek medewerkers dienen in bezit te zijn van rijbewijs B. Voor technische problemen die zich tijdens de afname met de laptops kunnen voordoen, zijn standaard oplossingen ontwikkeld die de logistiek medewerker – na een training – dient te kunnen toepassen.
 
Wat bieden wij u?

  • Een tijdelijke betaalde baan, waarbij u de mogelijkheid heeft om zelf aan te geven op welke dagen u beschikbaar bent om te werken.

  • Een bruto uurloon van €14,92 (ook van toepassing op de reistijd naar/van de scholen).

  • De kans om uw ervaring in het omgaan met leerlingen in het voortgezet onderwijs te vergroten en kennis te maken met verschillende typen scholen voor voortgezet onderwijs.

Bent u geïnteresseerd, stuur dan uw CV inclusief informatie over uw beschikbaarheid (hoeveel en welke dagen per week in de periode oktober–december 2022) zo snel mogelijk naar pisa@kbanijmegen.nl. Ook voor vragen kunt u naar dit adres mailen.