Innovatiestrategieën op het terrein van Sports, Innovation Technology: – State of Art –

Ontwikkelingen in en rond het (beroepen)veld van sport en bewegen wijzen in de richting van een toenemend belang van innovatie en technologie. Technologische vernieuwingen kunnen helpen prestaties te verbeteren, prestaties beter te monitoren, en de beleving van sport te intensiveren. En door de steeds sneller gaande ontwikkelingen in de technologie, lijkt het belang voor het werkveld sport en bewegen, almaar toe te nemen.

Ook op het gebied van breedtesport, vrijetijdsbesteding, zorg en gezondheid wordt gezocht naar technologisch innovatieve concepten die sport en bewegen veiliger, gemakkelijker of toegankelijker kunnen maken.

Fontys Sporthogeschool heeft om die reden KBA gevraagd na te gaan welke invloed Innovatie & Technologie heeft op de bestaande sport en bewegen beroepen en/of er sprake is van het ontstaan van nieuwe beroepen en de behoefte aan nieuwe opleidingen op het gebied van Sports, Innovation & Technology. In dit onderzoek worden de ontwikkelingen in de technologie en de impact daarvan op het sport en bewegen-beroepenveld in kaart gebracht. Dat vindt plaats door middel van (a) literatuurstudie en (b) interviews met sleutelpersonen en beroepsbeoefenaren.

 

Download de publicatie hieronder.

Auteurs: drs. Jan Raaijman

Lees ook

arbeid

Onderzoek naar hbo-functies in de technische installatiebranche

Timo Verhaegh MSc

Geplaatst op 25 april 2024 Lees publicatie
arbeid

Vroege loopbanen in de Technische Installatiebranche

Thomas Oostendorp MSc

Geplaatst op 16 oktober 2023 Lees publicatie

Op de hoogte blijven?

Inschrijven nieuwsbrief