Ouderen

De laatste jaren zijn er verschillende competentieprofielen ontwikkeld voor beroepskrachten in de gehandicaptenzorg die met een bijzondere doelgroep werken. Met deze competentieprofielen kunnen organisaties in de zorg en het onderwijs bijvoorbeeld nieuwe opleidingen ontwikkelen of bestaande opleidingen toetsen. Er is nu een nieuw competentieprofiel beschikbaar voor de doelgroep ‘ouder wordende cliënten’. Het profiel is opgesteld door de Werkgroep Ouder wordende cliënten van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). KBA zorgde voor de procesbegeleiding en inhoudelijke ondersteuning.

In het competentieprofiel voor deze doelgroep wordt systematisch beschreven welke specifieke taken en competenties nodig zijn voor het ondersteunen van ouder wordende cliënten in de gehandicaptenzorg. Met ‘specifieke competenties’ wordt aangegeven dat dit competentieprofiel geen volledig overzicht van competenties bevat, maar is toegespitst op competenties die onderscheidend zijn voor het werken met oudere cliënten.

Dit verdiepende competentieprofiel is te lezen als een aanvulling op het landelijk competentieprofiel beroepskrachten primair proces gehandicaptenzorg (niveau ABC) en het competentieprofiel voor professionals met een hogere functie (niveau D) in het primaire proces van de gehandicaptenzorg (verder in dit profiel aangeduid als beroepscompetentieprofielen).

Download de publicatie hieronder

Auteurs: drs. Paul den Boer

Lees ook

arbeid

Geautoriseerde beschrijving Beheerder IT operations

Geplaatst op 13 juli 2021 Lees publicatie
arbeid

Sectoranalyse uitzendbranche

drs. Erik Keppels

Geplaatst op 15 juni 2021 Lees publicatie

Op de hoogte blijven?

Inschrijven nieuwsbrief