Activiteitenverslag Arbeidsmarktgekwalificeerd Assistent

In het najaar van 2006 en de eerste helft van 2007 heeft KBA in opdracht van het Gemeenschappelijk Procesmanagement Herontwerp MBO onderzoek verricht naar het functioneren en het civiel effect van de arbeidsmarktkwalificerende assistentenopleiding (AKA). Daarbij stonden drie vragen centraal:

  1. Welk beeld is er te geven over het functioneren van de aka-opleidingen in het algemeen en meer specifiek ten aanzien van aspecten als leerlingenkenmerken, instroom, doorstroom, uitval, bvp, samenwerking met externe partners, groepsgrootte, bekostiging en positionering binnen bve-instellingen?
  2. Hoe beoordelen werkgevers het functioneren en de relevantie van aka-opleidingen?
  3. Hoe beoordelen deelnemers en oud-deelnemers het functioneren en de relevantie van de aka-opleidingen en welke bijdrage leveren aka-opleidingen aan de loopbaan van ex-deelnemers?

Voor de beantwoording van de eerste twee onderzoeksvragen is gebruik gemaakt van schriftelijke enquêtes. De derde onderzoeksvraag is van een antwoord voorzien door mdidel van een telefonische enquête.

De resultaten van het onderzoek zijn neergelegd in een eindrapport, dat integraal onderdeel uitmaakt van het jaarlijkse Activiteitenverslag Arbeidsmarkt gekwalificeerd Assistent.
Dit Activiteitenverslag is op 1 september 2007 door het Gemeenschappelijk Procesmanagement Herontwerp MBO aangeboden aan OCW.

Download de publicatie hieronder. 

Lees ook

onderwijs-en-ondersteuning

Infographic: Op weg van school naar duurzaam werk

drs. Jan Raaijman

Geplaatst op 29 februari 2024 Lees publicatie
algemeen

Monitor onderwijssegregatie. Een grijs gebied.

dr. Marjolein Muskens

Geplaatst op 9 januari 2024 Lees publicatie

Op de hoogte blijven?

Inschrijven nieuwsbrief