Bedrijfsprojectgericht leren in de praktijk

Binnen het project CO-Innovators werken ROC Nijmegen, ROC Rijn IJssel en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen samen met technische bedrijven uit de regio en het Technocentrum Zuidelijk Gelderland aan het stimuleren van de samenwerking tussen school, bedrijf en leerling. Doel is innovatie van opleidingen en bedrijven, leidend tot een sterke technologische regio.
De samenwerking tussen bedrijven, scholen en leerlingen krijgt binnen CO-Innovators vorm in het concept bedrijfsprojectgericht leren (BPGL). BPGL staat –kortgezegd– voor de inrichting van opleidingen rond bedrijfsprojecten, oftewel authentieke vragen van bedrijven waaraan leerlingen kunnen werken.

In het beginstadium van CO-Innovators is het concept BPGL door scholen en bedrijven gezamenlijk uitgewerkt in zeven programma-eisen. Nu hebben scholen, bedrijven en leerlingen in een twintigtal pilots geprobeerd om de zeven aspecten van BPGL in de praktijk te realiseren. Het rapport beschrijft de bevindingen bij het realiseren van elk van de zeven BPGL-aspecten in de pilots. De bevindingen monden uit in conclusies over de mate waarin en de wijze waarop BPGL reeds is gerealiseerd in het techniekonderwijs in de regio Arnhem-Nijmegen. Tot slot worden aanbevelingen gegeven voor verdere verbetering van het techniekonderwijs in de regio.

Download de publicatie hieronder

Lees ook

arbeid

Onderzoek naar hbo-functies in de technische installatiebranche

Timo Verhaegh MSc

Geplaatst op 25 april 2024 Lees publicatie
arbeid

Vroege loopbanen in de Technische Installatiebranche

Thomas Oostendorp MSc

Geplaatst op 16 oktober 2023 Lees publicatie

Op de hoogte blijven?

Inschrijven nieuwsbrief