Meerwaarde en arbeidsmarktrelevantie creatief profiel opleiding CMV van de HAN

De opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) leidt studenten op voor verschillende beroepen en functies op het gebied van welzijn, samenlevingsopbouw en culturele vorming. CMV-professionals zijn dienstverlenend aan burgers (individuen, groepen, samenlevingsverbanden, organisaties, publiek) bij de vormgeving van hun maatschappelijke en culturele participatie.

De opleiding CMV van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is één van de veertien CMV-opleidingen in Nederland. De Nijmeegse CMV-opleiding onderscheidt zich van de andere door de focus op Kunstzinnige en Sportieve Activiteiten (KSA) als agogisch instrument. Omdat KSA kan bijdragen aan het vergroten van de creativiteit en het probleemoplossend vermogen, worden ze ook wel creatieve activiteiten genoemd. In het verlengde daarvan wordt ook wel gesproken van een ‘creatief profiel’.

Voor een gefundeerde onderbouwing van het creatief profiel heeft de HAN onderzoek laten verrichten naar de arbeidsmarktrelevantie.
Het onderzoek wijst uit dat het creatief profiel breed herkend wordt door het werkveld en de toepassing van KSA bij een groot gedeelte geïnstitutionaliseerd is. Tevens wordt aan het creatief profiel door een grote meerderheid een meerwaarde toegekend.

Download de publicatie hieronder.

Lees ook

arbeid

Geautoriseerde beschrijving Beheerder IT operations

Geplaatst op 13 juli 2021 Lees publicatie
arbeid

Sectoranalyse uitzendbranche

drs. Erik Keppels

Geplaatst op 15 juni 2021 Lees publicatie

Op de hoogte blijven?

Inschrijven nieuwsbrief