Loopbanen van mbo groen in kaart

Een belangrijke doelstelling van het mbo is opleidingen aan te bieden die afgestemd zijn op de arbeidsmarkt. De opleidingen moeten zogezegd voldoende arbeidsmarktrelevant zijn. Het is van belang dat gediplomeerden – tijdig – een baan vinden die bij hun opleiding aansluit.
Loopbaanonderzoek naar intredeposities van mbo’ers groen anderhalf jaar na diplomering, gecombineerd met onderzoek naar hun positie in een eerder fase van hun loopbanen, geeft goed inzicht in de arbeidsmarktrelevantie en aansluitingsproblematiek van het mbo groen. Het Kenniscentrum Beroepsonderwijs Arbeidsmarkt voert meerjarig loopbaanonderzoek onder mbo groen gediplomeerden uit en volgt opeenvolgende cohorten gediplomeerden gedurende hun loopbaan.

In navolging van de cohorten gediplomeerd in 2009 en 2010 is het cohort van 2011 tot drieënhalf jaar na diplomering gevolgd. Zij zijn eind 2012 (anderhalf jaar na diplomering) en eind 2014 (drieënhalf jaar na diplomering) gevraagd naar hun op dat moment actuele loopbaanpositie.
181 mbo’ers groen hebben aan beide metingen meegedaan. Het rapport beschrijft hun positie en brengt hun loopbaanontwikkeling in kaart. Tevens wordt het cohort met de twee voorgaande cohorten vergeleken.

Download het rapport hieronder.

Auteurs: drs. Annet Jager, drs. Erik Keppels

Lees ook

leerprestaties

Onderzoek naar algoritmen in het onderwijs

dr. Ed Smeets

Geplaatst op 13 mei 2024 Lees publicatie
leerprestaties

Digitaal afstandsonderwijs in het primair onderwijs

dr. Ed Smeets

Geplaatst op 6 mei 2024 Lees publicatie

Op de hoogte blijven?

Inschrijven nieuwsbrief