Behoefte aan de European Master in Health and Physical Activity

De “European Master in Health and Physical Activity” (EMHPA) is een tweejarige voltijd hbo-masteropleiding van 120 ECTS die gecoördineerd wordt door de Universiteit van Rome en in samenwerking met andere universiteiten in Europa wordt aangeboden.

Momenteel biedt de Hanzehogeschool de mogelijkheid aan haar bachelorstudenten van de major sportgezondheid om in het vierde studiejaar enkele modules van deze European Master te volgen in Rome. Deze modules zijn onderdeel van het – meer theoretische – eerste jaar van het masterprogramma.

De Hanzehogeschool Groningen wil de samenwerking met de Universiteit van Rome en de overige universiteiten gaan uitbreiden en is voornemens om als “full member” onderdeel uit te gaan maken van het consortium dat deze master aanbiedt.

Om meer invulling aan deze plannen te kunnen geven, heeft  KBA een onderzoek uitgevoerd naar zowel de opleidingsbehoefte bij studenten (door middel van een enquête onder 150 studenten van hbo sportopleidingen) als naar de arbeidsmarktrelevantie van deze opleiding (door middel van een enquête onder 33 arbeidsorganisaties).

 

Download het rapport hieronder.

Lees ook

onderwijs

Werving en matching van zij-instromers

Kelly Beurskens MSc

Geplaatst op 6 december 2022 Lees publicatie
beroepsonderwijs

Veiligheid in het onderwijs

Daniëlle van Helvoirt MSc

Geplaatst op 6 december 2022 Lees publicatie

Op de hoogte blijven?

Inschrijven nieuwsbrief